Баяр хуучраагүй энэ үед хоолны хордлого, гэдэсний халдвараас сэргийлэх зөвлөмж ярилцлагыг ХӨСҮТ-ийн Эрт сэрэмжлүүлэг хариу арга хэмжээ авах нэгжийн дарга Н.Сувдмаа зөвлөж байна.
Эрт сэрэмжлүүлэг хариу арга хэмжээ авах нэгж хэрхэн ажилладаг вэ?
Баярыг угтсан олон нийтийн арга хэмжээ, баяр цэнгүүн өнгөрөгч сард элбэг болж өнгөрлөө. Үүнтэй холбоотой хоолны хордлогын дуудлага нэмэгдсэн үү?
Энэ байдлыг үүсгэж байгаа шалтгаан нь захиалагч хамт олон байгууллага тухайн нийтийн хоолны газрын ариун цэвэр, эрүүл ахуйн шаардлага, зохион байгуулалт хоолны чанарыг урдаар судалсан байх ёстой. Зөвхөн том заалтай, хямд үнэтэй, эсвэл шил толь шиг газарт ач холбогдол өгч, эрүүл мэндийн талын дэглэмийг мартсантай холбоотой юм.
Үргэлжлэлийг дараах http://hidoctor.mn/archives/3684?fbclid=IwAR3iXjpJw4B41V7Yk3E3Hyp1K9T8KG-0G7gEkjwYSJDAr8AgE6GrInF9b-E линкээр орж уншаарай