Өргөст хэмх : Өргөст хэмх шээсний сүвийг цэвэрлэх vvрэгтэй. Өргөст хэмхэнд агуулагдаж байгаа луувангийн эд, өргөст хэмхний хvчил зэрэг нь уушги, ходоод, элгэнд тусалж хорыг гадагшлуулж чаддаг.
Хар мөөг : Хар мөөг нь хоол боловсруулах системийн бохир зvйлийг арилгаж, цусыг тунгалагжуулна.
Далайн байцаа : Далайн байцаа нь цусны цагаан бөөм олшрох өвчнөөс сэргийлдэг.
Байцаа : Цөс болон гэдэс ходоодыг хамгийн сайн цэвэрлэгч. Ялангуяа цэвэр байцааны шөл уух нь цөс өтгөрөхөөс сэргийлдэг.
Алим : Алим нь хvнсний зvйл гэдсэнд тогтохоос сэргийлнэ. Хоол сайн шингээж, өнгөн гаргана.
Интоор : Гэдсэн дэх хорыг тайлах чухал нөлөөтэй. Гэдэс нь хорыг маш тvргэн ялгаруулан гаргадаг боловч шингээлт муудсан vедээ хорт эдийг гэдсэнд vлдээж, хөөн гаргаж чаддаггvй.
Гvзээлзгэнэ : Гvзээлзгэнд олон зvйлийн органик бодис агуулагдаж байдаг тул ходоодыг дэмжиж, элэг, бөөрийг тамиржуулна.
Усан vзэм : Элэг, гэдэс, ходоодонд тусалж, цус нөхөх чадварыг нэмэгдvvлнэ.
А.ГАНТУЯА